26 Kasım 2016 Cumartesi

AQUA MAKYAJ TEKNİĞİ


                                                                          AQUA MAKYAJ TEKNİĞİ

Aqua Makyaj bir ressamın tuvale yaptığı suluboya, yağlı boya gibi resimlerin uygulanma şeklidir. Ressam yaptığı resimde ilk önce uzağı belirten öğeleri boyamaya başladığı ve daha sonrada üzerine eklemeler yaparak resmi belirginleştirip bitirmesi gibi yapılmalıdır. Örneğin ; Çok uzaklarda olduğunu belirtmek için çizilen ilk resim bulut, dağ ve uzaktaki büyük ama küçük görünen ağaçlarla başlanan resimdir. Aqua makyajda buna benzer.
İlk aşamada yüz temizlenir ve ten rengine uygun bazı bölgeleri belirginleştirecek yoğun nemlendirici fondötenleri koyu tonları ve açık tonları uygulanış biçimlerine göre (uzun burnu kısaltmak, sivri çeneyi ovalleştirme, zayıf yüzü toplama gibi makyaj oyunları)yüze sürülür (cilt kuruysa nemlendirici fondöten süngeriyle, cilt yağlıysa normal bir fondöten süngeriyle uygulanır). Aqua makyaja geçmeden önce bu makyaj için gerekli olan her türlü fırça bulundurmalı, aqua makyaj boyaları ve bir bardak su bulundurmalıyız. Çünkü Aqua makyaj suluboya gibi suyla uygulanan bir makyaj türüdür. Bu makyajın amacı gün boyu bozulmadan kalabilmesi. Yüz terlediğinde ya da ağlama esnasında yüzü ve makyajı tamamen silerek değil de sadece terleyen bölgeye veya göz pınarına peçeteyi bastırarak emmesini sağlamak makyajı bozmaz. Hatta yanınızda bir fırça bulundurarak Aqua far üzerinde oynama yapabilirsiniz. Ayrıca bu makyajı göze uyguladığımızda renk uyumlarını beğenmediğimiz takdirde tekrar gözü silmek yerine farklı renkler kullanarak o makyaj üzerinde oynamalar yaparak ta değişik renkler elde edip makyajın çabuk bitmesini sağlamış oluruz. Tamamen farklı bir görünüme bürüne biliriz.
Göze yapılacak Aqua Makyajın önemi ;
Göz çevresine sürülecek renk için ilk önce zemin hazırlamak gerekir. Bunun için yumurta kabuğu renginde bir astar gereklidir. Tam anlamıyla Aqua makyaj malzememizde yumurta kabuğu rengi bulunmuyorsa beyaz ve sarı rengi karıştırarak bu astar renk dediğimiz makyaj zeminini sağlamış oluruz. Her türlü göz çevresi ve her türlü göze sürülecek renk için muhakkak bu yumurta kabuğu rengini zemin olarak uygulamamız gerekir. Daha sonra istenilen renk ile gözün içinden dışına doğru göz çukurunu kaşa doğru çıkartmamak şartı ile göz üstünün yarısını boyarız. Daha sonra bu rengin biraz koyusu veya açığı ile (göz tipine göre) göze kavis yaparak kirpiklerin uzantısıymış gibi uygulanır ve yine gözün içine doğru fakat "V" şeklinde ve yarısına kadar uygulamamız gerekir. Her dokunuş içinde fırçamızı suyla temizlememiz ve 1 damla suya batırmak gereklidir. Makyajı fırça yardımıyla dağıtmamız makyajı o denli mükemmelleştirir.

                                                           RENK UYUMU

Ön bilgi : turuncu bir göz üstü renginin tamamlayıcısı renkler kahverengi ve yeşildir. Bunların düşman rengi mavi ve pembedir.
Göz Rengi                                 Dudak Rengi
Kahverengi                               Parlatıcı veya Pembe (Açık)
Yeşil                                            Kahverengi-Turuncu
Mavi                                           Mor-Lila
Lila                                              Kendi Tonlarında
Mor                                            Kendi Tonlarında
Pembe                                       Koyu Mor-Lila
Gri                                              Parlatıcı açık pembe (Dudağı sadece belirginleştirmek adına)
Sarı                                              Turuncu-Açık Mavi
Turuncu                                     Turuncu kahverengi tonları

AQUA MAKYAJ TEKNİĞİ NERELERDE KULLANIRIZ?


                Günlük makyajda kullanılabileceği gibi daha çok gelin makyajında kullanılması tercih edilir. Sebebi kullanılan ürünlerin gün boyu daha iyi dayanması ve suya karşı direncidir. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder